Nieuws

Artikel

De Marconi Studio op de VRT was op woensdag 20 september het decor van de halve finale plaats van de Vlaamse PhD Cup. Ontdek hier welke 8 onderzoekers op 2 oktober de finale zullen betwisten.

Artikel

Carolien Frijns kreeg gisteren een telefoontje van Annemie Peeters om in het Radio 1-programma 'De Bende van Annemie' over haar onderzoek naar taalverwerving bij anderstalige kleuters te vertellen. Herbeluister het gesprek hier.

Artikel

Tijdens de mediaschool leerden de kandidaten van de Vlaamse PhD Cup via een schrijftraining hoe hun onderzoek in een populariserend artikel te gieten. De kandidaten kregen de kans om hun training in de praktijk om te zetten via een publicatie bij EOS. Lees hier de artikels over de onderzoeken van onze 16 kandidaten.

Nieuws

Wist u dat een intelligent gebruik van afval uit de visserij het gebruik van schadelijke pesticiden in de landbouw drastisch kan terugdringen? Of dat de Stad Antwerpen in de 19e eeuw reeds een uitgekiend vreemdelingenbeleid kende?

Nieuws

Op 30 juni verstreek de deadline voor deelname aan de Vlaamse PhD Cup 2017: 59 gedoctoreerden stuurden een kandidaatsdossier in. De jury zal de dossiers de komende anderhalve maand doornemen en maakt op 24 augustus haar selectie bekend.