Nieuws

De Vlaamse PhD Cup

De Vlaamse PhD Cup wil het sterke en boeiende onderzoek van Vlaamse wetenschappers in de kijker plaatsen. 

De wedstrijd spoort pas gepromoveerde doctors uit alle disciplines aan om hun onderzoek met de wijde wereld te delen. Na een intensieve mediatraining volgt de ultieme uitdaging: doe de kern van je jarenlange onderzoek uit de doeken voor publiek, jury en camera’s in een heldere presentatie van... 3 minuten

Inschrijven voor de 2018-editie kan pas vanaf mei 2018 

Meer info over de wedstrijd 

Nieuws

Rechtswetenschappen Jurgen Goossens, halvefinalist bij de Vlaamse PhD Cup 2017, maakte een opvallende passage in Poepsimpel, de populariserende rubriek in het Één-programma "Iedereen beroemd".

Artikel

Fysicus Ben Van Duppen (UAntwerpen) is de winnaar van de Vlaamse PhD Cup 2017. Met die prijs wil Scriptie vzw het onderzoek van gedoctoreerde wetenschappers dichter bij het grote publiek brengen.

Artikel

Op 2 oktober gaven de 8 finalisten van de Vlaamse PhD Cup 2017 het beste van zichzelf in de Handelsbeurs in Gent. Bekijk hun presentaties hier.

Artikel

De Marconi Studio op de VRT was op woensdag 20 september het decor van de halve finale plaats van de Vlaamse PhD Cup. Ontdek hier welke 8 onderzoekers op 2 oktober de finale zullen betwisten.

Doctoraatsverdediging dr. Maarten Tytgat (2014, KU Leuven)
Nieuws

Jaarlijks worden in Vlaanderen ruim 1.800 doctoraatsstudies afgerond. Via deze interactieve visualisatie kan je inzoomen op de doctoraten uit de periode 2009-2016.