59 kandidaten voor de tweede Vlaamse PhD Cup

Nieuws

Op 30 juni verstreek de deadline voor deelname aan de Vlaamse PhD Cup 2017: 59 gedoctoreerden stuurden een kandidaatsdossier in. De jury wacht nu de moeilijke taak om 16 deelnemers te selecteren. 

De kern van je jarenlange doctoraatsonderzoek uit de doeken doen in een verhelderende en boeiende presentatie van slechts drie minuten – en dat met ogen van een live publiek, een jury én een resem videocamera's op jou gericht. Ziedaar de zware uitdaging bij de Vlaamse PhD Cup. Liefst 59 PhDs nemen de spreekwoordelijke handschoen op en registreerden zich voor deze tweede editie. (Bekijk de lijst hier).

Een 11-koppige jury bestaande uit academici (afgevaardigd door de Jonge Academie), journalisten en organisator Scriptie vzw wacht de moeilijke taak om uit die vele kandidaten 16 onderzoekers te selecteren die aan de eigenlijke wedstrijd kunnen deelnemen. Op 24 augustus maakt de jury haar keuze bekend. De geselecteerden mogen zich in september opmaken voor een vierdaagse mediaschool met onder meer presentatie-, camera- en interviewtraining door o.a. Ivan De Vadder, Wim De Vilder en The Floor is Yours. Daarna mogen ze tijdens de halve finale op 20 september in de legendarische Marconi Studio van de VRT uitmaken welke 8 deelnemers de finale op 2 oktober in de Gentse Handelsbeurs mogen betwisten. Die finale zal via livestreaming te volgen zijn op www.phdcup.be en www.facebook.com/phdcup. Meer info over het wedstrijdverloop op www.phdcup.be/wedstrijd

 

Infographic PhD Cup