Andy Gijbels wint Surgical Robotics Challenge

Nieuws

Surgical Robotics ChallengeAndy Gijbels, winnaar van de Vlaamse PhD Cup 2016, heeft de Surgical Robotics Challenge gewonnen. Hij kreeg de bekroning samen met z'n KU Leuven-collega Jonas Smits.

De Surgical Robotics Challenge is een prestigieuze internationale wedstrijd voor robotchirurgie die openstaat voor zowel de academische wereld als de industrie. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Hamlyn Center in Londen als openingsgedeelte voor het Hamlyn Symposium on Medical Robotics 2017. 

De tien finalisten wachtte de uitdaging om een live demonstratie van hun technologie en een 6-minuten pitch te geven, aangevuld met een korte video over de door hen ontwikkelde technologie. Een expertenpanel beoordeelde de teams op innovatie, design, toepassing en presentatie. Die jury bestond uit leidende bedrijven (Intuitive Surgical, Medtronic, KUKA Robotics, etc.), prominente onderzoekers (Russ Taylor, Robert Webster, Peter Kazanzides, etc.) en chirurgische experts (Rick Satava, Gabor Fichtinger, etc.). 

Meer info over de Surgical Robotics Challenge 

Meer info over Andy Gijbels