Gold

FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) is het agentschap dat fundamenteel, kennisgrensverleggend en strategisch wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten en onderzoekscentra van de Vlaamse Gemeenschap ondersteunt.

Janssen

Janssen ontwikkelt behandelingen voor een aantal van de meest ingrijpende ziekten en complexe medische uitdagingen van deze tijd, waaronder kanker, hepatitis, HIV/aids, diabetes, artritis, dementie en geestesziekten. Het onderzoek van Janssen richt zich op vijf specifieke therapeutische domeinen: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie en cardiovasculaire en metabole ziekten.

Silver

VLERICK BUSINESS SCHOOL

Vlerick Business School wil als toonaangevende internationale business school een substantiële bijdrage leveren aan het professionaliseren van management en het stimuleren van ondernemingszin via onderwijs en onderzoek. Vlerick verricht onderzoek in verschillende managementdomeinen, gaande van accounting over HR en people management tot innovatiemanagement. Vlerick vertaalt dit onderzoek naar hoogstaande (kort- en langlopende) opleidingen die een sterke academische onderbouw combineren met de recentste inzichten uit de dagelijkse praktijk.

De Nationale Loterij

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. 

Fonds Ernest Solvay

Het Fonds Ernest Solvay, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil de belangstelling voor wetenschappelijke en technologische vorming en ontwikkeling bevorderen, zowel in België als in het buitenland. Het Fonds ondersteunt initiatieven, zowel op het vlak van onderwijs als van ondernemerschap, op het gebied van wetenschap en technologie, zoals chemie, fysica, biologie, wiskunde en aardwetenschappen.

Bronze

De Jonge Academie

De Jonge Academie is een vereniging van jonge Vlaamse onderzoekers die zich inzet op het gebied van wetenschapsbeleid, wetenschapscommunicatie en interdisciplinair onderzoek. De vereniging vertolkt via visieteksten en eigen evenementen specifiek de visie van de jonge academicus/onderzoeker in deze gebieden.

 

The Floor is Yours

THE FLOOR IS YOURS

The Floor is Yours ijvert voor heldere en aantrekkelijke onderzoekspresentaties met impact. Daarvoor geven ze workshops aan onderzoekers en onderhouden ze een blog met een massa tips & tricks.

RICHTING MORGEN

De campagne Richting Morgen wil zoveel mogelijk mensen warm maken voor wetenschap, technologie, creativiteit en innovatie en hun toepassingen in onze samenleving.

Logo Deloitte

Deloitte

Deloitte is met meer dan 3.600 medewerkers en 11 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, juridisch en belastingadvies, consulting en financial advisory services. De dienstverlening richt zich zowel naar de grootste nationale en internationale ondernemingen als naar kmo’s, de publieke sector en nonprofit organisaties. Deloitte België is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie en een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited.

 

Media

CANVAS

Canvas is jouw venster op de wereld, dichtbij én veraf. Hier kan je steeds terecht om te kijken, te lezen, te ontdekken en hopelijk geïnspireerd te raken.
 

EOS

Eos is een Nederlandstalig populairwetenschappelijk maandblad, met boeiende verhalen uit zowel natuurwetenschappen, menswetenschappen, geneeskunde als technologie. Het blad verschijnt sinds 1983 zowel in België als in Nederland.

De Morgen

De Morgen brengt kwaliteitsjournalistiek. Met 24/7 nieuws, opinie, achtergrond en duiding, politiek, cultuur en sport.

VRT Taal

VRT Taal zet het taalbeleid van de openbare omroep uit, begeleidt en coacht schermgezichten en presentatoren, en geeft gevraagd en ongevraagd taaladvies. Voor de Phd Cup organiseert VRT Taal de mediaopleiding van de kandidaten. 

 

Initiatiefnemers

Scriptie vzw

Scriptie vzw wil wetenschap dichter bij het grote publiek brengen en het werk van jong wetenschappelijk talent meer bekendheid geven, dit via initiatieven als de Vlaamse Scriptieprijs en de Vlaamse PhD Cup. De organisatie is een structurele partner van de Vlaamse Overheid in het beleid rond wetenschapscommunicatie.