Nieuws

Artikel

Illustrator Arnulf boog zich voor de PhD Cup-finale over de doctoraten van onze finalisten en maakte voor elk van hen een cartoon. Bekijk ze hier

Artikel

Met zijn doctoraat over de vervolging van homoseksuelen in de laatmiddeleeuwse Zuidelijke Nederlanden is Jonas Roelens (UGent) de winnaar van de Vlaamse PhD Cup geworden. Hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs. De tweede plaats was voor Margot Bastin (KU Leuven). Het brons ging naar Leen Sevens (KU Leuven).

Nieuws

In de Marconi-studio op de VRT namen de 16 deelnemers het op woensdag 25 september tegen elkaar op in de halve finale van de Vlaamse PhD Cup. Acht onderzoekers sleepten een felbegeerd finaleticket in de wacht. Zij doen op 6 oktober in BOZAR een gooi naar de PhD Cup 2019. 

Artikel

Hoe leg je jarenlang complex onderzoek uit in ... 3 heldere minuten? Het is de opdracht die we de deelnemers van de Vlaamse PhD Cup voorschotelen. Een stevige uitdaging, maar ze werden dan ook stevig voorbereid via een vierdaagse mediatraining. Bekijk het videoverslag.

Artikel

In de finale van de Vlaamse PhD Cup is er slechts plaats voor 8 onderzoekers. Maar ook het toponderzoek van onze andere 8 kandidaten verdient uw aandacht. Lees hier meer over hun onderzoek.