63 kandidaten voor Vlaamse PhD Cup 2018

Nieuws

De deadline voor de Vlaamse PhD Cup 2018 is verstreken, de inzendingen geteld. Bij deze 3e editie van de wedstrijd stellen 63 gedoctoreerden zich kandidaat. De bal ligt nu in de kamp van de jury die uit alle inzendingen 16 deelnemers zal selecteren. 

De kern van je jarenlange doctoraatsonderzoek uit de doeken doen in een verhelderende en boeiende presentatie van slechts drie minuten – en dat met ogen van een live publiek, een jury én videocamera's op jou gericht. Ziedaar de zware uitdaging bij de Vlaamse PhD Cup. Liefst 63 PhDs nemen de spreekwoordelijke handschoen op en registreerden zich voor deze derde editie. (Bekijk de lijst hier).

Een 11-koppige jury bestaande uit academici (afgevaardigd door de Jonge Academie), journalisten en organisator Scriptie vzw wacht de moeilijke taak om uit die vele kandidaten 16 onderzoekers te selecteren die aan de eigenlijke wedstrijd kunnen deelnemen. Het verdict valt op 25 september, waarna de 16 geselecteerden begin oktober aan het grote publiek zullen worden voorgesteld.

De geselecteerden mogen zich later die maand opmaken voor een vierdaagse mediaschool met onder meer presentatie-, camera- en interviewtraining door o.a. Ivan De Vadder, Phara De Aguirre en The Floor is Yours. Daarna zullen ze tijdens de halve finale op 31 oktober in de legendarische Marconi Studio van de VRT uitmaken welke 8 onder hen de finale op 13 november in Amuz in Antwerpen mogen betwisten. Die finale zal via livestreaming te volgen zijn op www.phdcup.be en www.facebook.com/phdcup. Meer info over het wedstrijdverloop op www.phdcup.be/wedstrijd

Infographic PhD Cup 2018