Vorige edities

De Vlaamse PhD Cup 2023

“Hoog tijd voor een make-over voor de wetgeving rond intercommunales”. Met dat pleidooi won rechtswetenschapper Marie DeCock (Uhasselt) de Vlaamse PhD Cup 2023.

Het zilver was voor bioloog Jolien Van houcke (KU Leuven - FWO).  Logopedist Clara Leyns (UGent) vervolledigde de top 3. 

Meer over de 2023-editie

De Vlaamse PhD Cup 2022

Sportwetenschapper Eline Lievens (UGent - FWO) is de grote winnaar van de Vlaamse PhD Cup 2022. Ze won zowel de publieksprijs als de juryprijs met de pijnloze techniek die ze op punt zette om spiervezels bij atleten te meten. 

Het zilver ging naar Emilie Cardon (UAntwerpen). Hannes Mareen (UGent - imec - FWO) won het brons.  

Meer over de 2022-editie

De Vlaamse PhD Cup 2021

Biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout (KU Leuven) heeft de Vlaamse PhD Cup gewonnen. Zij onderzocht in haar doctoraat het mannelijke Y-chromosoom en hoe dat kan helpen bij DNA-onderzoek bij moordzaken. Ze won ook de publieksprijs. Het zilver was voor Jonas Vandicke (UGent). Benjamin Claessens (VUB) haalde het brons binnen.


Meer over de 2021-editie
 

De Vlaamse PhD Cup 2020

In 2020 won Bert Van den Bogerd (UAntwerpen) zowel de jury- als de publieksprijs de Vlaamse PhD Cup. Als oogheelkundige werkt hij aan een oplossing om mensen met een hoornvlies-aandoening hun zicht terug te geven. Nicolas Wijsen (KU Leuven) en Eline Haspelagh (UGent - VIB) behaalden het zilver en brons. 

Meer weten over de 2020-editie

De Vlaamse PhD Cup 2019

Met zijn doctoraat over de vervolging van homoseksuelen in de laatmiddeleeuwse Zuidelijke Nederlanden is Jonas Roelens (UGent) de winnaar van de Vlaamse PhD Cup geworden. Hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs. De tweede plaats was voor Margot Bastin (KU Leuven). Het brons ging naar Leen Sevens (KU Leuven).
 

Meer weten over de 2019-editie

Phd Cup in 2018

Ruimtevaartonderzoeker Angelique Van Ombergen (Universiteit Antwerpen) is de winnaar van de Vlaamse PhD Cup 2018. Zij wist de jury het meest te bekoren met haar pitch "Het buiten'aards' brein bekeken" over haar onderzoek naar hoe het brein van astronauten zich aanpast aan een ruimtereis. Bekijk alle info over haar winnende pitch, de andere (halve)finalisten en beelden van de finale. 

Meer weten over de 2018-editie

Dit was de 2017-editie

In 2017 schreef Ben Van Duppen, doctor in de fysica aan de UAntwerpen, de PhD Cup op z'n naam. Hij verbaasde publiek en jury met z'n presentatie over hoe hij grafeen liet interageren met licht. Ontdek hier meer over zijn winnende pitch, bekijk het onderzoek van de andere deelnemers en grasduin in de vele foto's en filmpjes. 

Meer weten over de 2017-editie

Dit was de 2016-editie

De allereerste PhD Cup ging in 2016 naar Andy Gijbels, doctor in de ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven. . Gijbels sleepte de prijs in de wacht met zijn doctoraatsonderzoek naar robottechnologie voor oogchirurgie. Ontdek hier alles over zijn winnende presentatie, het onderzoek van de andere 15 deelnemers en bekijk heel wat video's en foto's.

Meer weten over editie 2016