Gold

FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) is het agentschap dat fundamenteel, kennisgrensverleggend en strategisch wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten en onderzoekscentra van de Vlaamse Gemeenschap ondersteunt.

Bronze

Fonds Ernest Solvay

Het Fonds Ernest Solvay, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil de belangstelling voor wetenschappelijke en technologische vorming en ontwikkeling bevorderen, zowel in België als in het buitenland. Het Fonds ondersteunt initiatieven, zowel op het vlak van onderwijs als van ondernemerschap, op het gebied van wetenschap en technologie, zoals chemie, fysica, biologie, wiskunde en aardwetenschappen.

Academia Press

Academia Press is een academische uitgeverij die diepgeworteld is in het Gentse onderwijslandschap. De uitgeverij publiceert kwalitatieve handboeken in alle vakgebieden en publiceert daarnaast ook kwalitatief wetenschappelijk onderzoek.
 

VLERICK BUSINESS SCHOOL

Vlerick Business School wil als toonaangevende internationale business school een substantiële bijdrage leveren aan het professionaliseren van management en het stimuleren van ondernemingszin via onderwijs en onderzoek. Vlerick verricht onderzoek in verschillende managementdomeinen, gaande van accounting over HR en people management tot innovatiemanagement. Vlerick vertaalt dit onderzoek naar hoogstaande (kort- en langlopende) opleidingen die een sterke academische onderbouw combineren met de recentste inzichten uit de dagelijkse praktijk.

De Jonge Academie

De Jonge Academie is een vereniging van jonge Vlaamse onderzoekers die zich inzet op het gebied van wetenschapsbeleid, wetenschapscommunicatie en interdisciplinair onderzoek. De vereniging vertolkt via visieteksten en eigen evenementen specifiek de visie van de jonge academicus/onderzoeker in deze gebieden.

 

THE FLOOR IS YOURS

The Floor is Yours ijvert voor heldere en aantrekkelijke onderzoekspresentaties met impact. Daarvoor geven ze workshops aan onderzoekers en onderhouden ze een blog met een massa tips & tricks.

FishGrowFeet

FishGrowFeet

FishGrowFeet helpt onderzoekers die met hun expertise willen inspireren. Ann De Ron geeft workshops populariserend schrijven en mediatraining, vanuit haar achtergrond als journalist en moleculair bioloog.
 

De Nationale Loterij

De Nationale Loterij is meer dan spelen. Vele spelers nemen voor een klein bedrag deel aan een spel van de Nationale Loterij. Je maakt kans om te winnen én helpt met je inzet ontelbare initiatieven in de samenleving. Dankzij alle spelers kan er meer dan 185 miljoen euro geïnvesteerd worden in maatschappelijke projecten en verenigingen die het verschil maken op humanitair, sociaal, sportief, cultureel en wetenschappelijk vlak. Spelen is ook helpen en daarom is de Nationale Loterij veel meer dan spelen. Jij speelt toch ook.
#meerdanspelen #nationaleloterij #jijspeelttochook #proudpartner

Janssen

Janssen ontwikkelt behandelingen voor een aantal van de meest ingrijpende ziekten en complexe medische uitdagingen van deze tijd, waaronder kanker, hepatitis, HIV/aids, diabetes, artritis, dementie en geestesziekten. Het onderzoek van Janssen richt zich op vijf specifieke therapeutische domeinen: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie en cardiovasculaire en metabole ziekten.

VIB

VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) verricht baanbrekend onderzoek naar de basis van ​het leven, gezondheid en ziekte. De resultaten van ons wetenschappelijk onderzoek worden toegepast in geneeskunde, landbouw en industrie.

Imec

Imec is de wereldleider op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie van nano-elektronica en digitale technologieën.

Universiteit van Vlaanderen

Vlaamse topwetenschappers geven gratis college op internet, radio en televisie. Inspirerende professoren en universitair docenten delen in colleges van 15 minuten de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Elke schooldag beantwoorden zij een prikkelende vraag en gaan Radio 1 en Knack dieper in op het onderwerp.

VITO

VITO is een toonaangevend, internationaal onderzoeks- en adviescentrum. VITO reikt kennis en technologische innovaties aan die de transitie naar een duurzamere samenleving faciliteren. Dit doet VITO op het vlak van energie, chemie, materialen, gezondheidstechnologie en landgebruik. VITO verbindt verschillende partijen in een duurzame waardenketen. Door samenwerking, schaalvergroting en toenemende expertise kan VITO zo slimmer gebruik maken van bestaande duurzame oplossingen en nieuwe technologieën ontwikkelen.

Media

Stamp Media

StampMedia versterkt de stem van jongeren. Stamp Media doet dat door jongeren mediawijs te maken en door media jongerenwijs te maken. Als verbindende organisatie heeft Stamp Media bijzondere aandacht voor de jongeren die het minst gehoord worden. Het is het eerste persagentschap in Vlaanderen dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.

 

RADIO 1

Radio 1 wil samen met zijn luisteraars interessante ontwikkelingen in de samenleving, politiek, cultuur, wetenschap en sport opvolgen en daarrond ook het maatschappelijke debat mee vorm laten krijgen.

EOS

Eos is een Nederlandstalig populairwetenschappelijk maandblad, met boeiende verhalen uit zowel natuurwetenschappen, menswetenschappen, geneeskunde als technologie. Het blad verschijnt sinds 1983 zowel in België als in Nederland.

VRT Taal

VRT Taal zet het taalbeleid van de openbare omroep uit, begeleidt en coacht schermgezichten en presentatoren, en geeft gevraagd en ongevraagd taaladvies. Voor de Phd Cup organiseert VRT Taal de mediaopleiding van de kandidaten. 

 

Initiatiefnemers

SciMingo

SciMingo wil jonge onderzoekers coachen in sterke en evenwichtige wetenschapscommunicatie. We willen hen zo connecteren met pers en publiek. De organisatie is een structurele partner van de Vlaamse Overheid in het beleid rond wetenschapscommunicatie.