Gold

FWO

Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) is het agentschap dat fundamenteel, kennisgrensverleggend en strategisch wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten en onderzoekscentra van de Vlaamse Gemeenschap ondersteunt.

Janssen

Janssen ontwikkelt behandelingen voor een aantal van de meest ingrijpende ziekten en complexe medische uitdagingen van deze tijd, waaronder kanker, hepatitis, HIV/aids, diabetes, artritis, dementie en geestesziekten. Het onderzoek van Janssen richt zich op vijf specifieke therapeutische domeinen: oncologie, neurowetenschappen, infectieziekten & vaccins, immunologie en cardiovasculaire en metabole ziekten.

Silver

Fonds Ernest Solvay

Het Fonds Ernest Solvay, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil de belangstelling voor wetenschappelijke en technologische vorming en ontwikkeling bevorderen, zowel in België als in het buitenland. Het Fonds ondersteunt initiatieven, zowel op het vlak van onderwijs als van ondernemerschap, op het gebied van wetenschap en technologie, zoals chemie, fysica, biologie, wiskunde en aardwetenschappen.

VLERICK BUSINESS SCHOOL

Vlerick Business School wil als toonaangevende internationale business school een substantiële bijdrage leveren aan het professionaliseren van management en het stimuleren van ondernemingszin via onderwijs en onderzoek. Vlerick verricht onderzoek in verschillende managementdomeinen, gaande van accounting over HR en people management tot innovatiemanagement. Vlerick vertaalt dit onderzoek naar hoogstaande (kort- en langlopende) opleidingen die een sterke academische onderbouw combineren met de recentste inzichten uit de dagelijkse praktijk.

Bronze

De Nationale Loterij

De Nationale Loterij zet dankzij haar spelers de schouders onder cultuur, sport, wetenschappelijk onderzoek, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking en solidariteitsacties. 

VIB

VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) verricht baanbrekend onderzoek naar de basis van ​het leven, gezondheid en ziekte. De resultaten van ons wetenschappelijk onderzoek worden toegepast in geneeskunde, landbouw en industrie.

Imec

Imec is de wereldleider op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en innovatie van nano-elektronica en digitale technologieën.

Universiteit van Vlaanderen

Vlaamse topwetenschappers geven gratis college op internet, radio en televisie. Inspirerende professoren en universitair docenten delen in colleges van 15 minuten de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Elke schooldag beantwoorden zij een prikkelende vraag en gaan Radio 1 en Knack dieper in op het onderwerp.

De Jonge Academie

De Jonge Academie is een vereniging van jonge Vlaamse onderzoekers die zich inzet op het gebied van wetenschapsbeleid, wetenschapscommunicatie en interdisciplinair onderzoek. De vereniging vertolkt via visieteksten en eigen evenementen specifiek de visie van de jonge academicus/onderzoeker in deze gebieden.

 

THE FLOOR IS YOURS

The Floor is Yours ijvert voor heldere en aantrekkelijke onderzoekspresentaties met impact. Daarvoor geven ze workshops aan onderzoekers en onderhouden ze een blog met een massa tips & tricks.

RICHTING MORGEN

De campagne Richting Morgen wil zoveel mogelijk mensen warm maken voor wetenschap, technologie, creativiteit en innovatie en hun toepassingen in onze samenleving.

Media

RADIO 1

Radio 1 wil samen met zijn luisteraars interessante ontwikkelingen in de samenleving, politiek, cultuur, wetenschap en sport opvolgen en daarrond ook het maatschappelijke debat mee vorm laten krijgen.

EOS

Eos is een Nederlandstalig populairwetenschappelijk maandblad, met boeiende verhalen uit zowel natuurwetenschappen, menswetenschappen, geneeskunde als technologie. Het blad verschijnt sinds 1983 zowel in België als in Nederland.

De Morgen

De Morgen brengt kwaliteitsjournalistiek. Met 24/7 nieuws, opinie, achtergrond en duiding, politiek, cultuur en sport.

VRT Taal

VRT Taal zet het taalbeleid van de openbare omroep uit, begeleidt en coacht schermgezichten en presentatoren, en geeft gevraagd en ongevraagd taaladvies. Voor de Phd Cup organiseert VRT Taal de mediaopleiding van de kandidaten. 

 

Initiatiefnemers

Scriptie vzw

Scriptie vzw wil wetenschap dichter bij het grote publiek brengen en het werk van jong wetenschappelijk talent meer bekendheid geven, dit via initiatieven als de Vlaamse Scriptieprijs en de Vlaamse PhD Cup. De organisatie is een structurele partner van de Vlaamse Overheid in het beleid rond wetenschapscommunicatie.