Artikel

Voor de publieksprijs van de Vlaamse PhD Cup werden liefst 4.330 stemmen uitgebracht. Sofie Claerhout wist 1.481 stemmen te verzamelen en sleepte zo met een ruime voorsprong de publieksprijs in de wacht.

Nieuws

We vroegen cartoonist Arnulf om het werk van de 8 PhD Cup-finalisten even samen te vatten in een cartoon. Bekijk de humoristische reeks hier.

Nieuws

Biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout (KU Leuven) heeft de Vlaamse PhD Cup gewonnen. Zij onderzocht in haar doctoraat het mannelijke Y-chromosoom en hoe dat kan helpen bij DNA-onderzoek in moordzaken.  

Artikel

Volg de finale van de Vlaamse PhD Cup op 11 oktober hier via een livestream. De stream start om 19.00u

Nieuws

Welke finalist verdient de Vlaamse PhD Cup? Naast de prijs van de jury, is er ook een publieksprijs. Breng jouw stem uit en bepaal zo wie de publiekswinnaar wordt.

Artikel

In de finale van de Vlaamse PhD Cup is er slechts plaats voor 8 onderzoekers. Maar ook het toponderzoek van onze andere 8 kandidaten verdient uw aandacht. 

Nieuws

Op woensdag 22 september was de Marconi-studio van VRT het toneel voor de halve finale van de Vlaamse PhD Cup. Acht onderzoekers sleepten een finaleticket in de wacht. Ontdek hier wie op 11 oktober bij de finale in de Gentse Handelsbeurs mag strijden voor de PhD Cup 2021.

Nieuws

De Universiteit van Vlaanderen nodigde Bert Van den Bogerd, laureaat van de PhD Cup 2020, uit op haar podium. Bekijk hier zijn videocollege "Aardappelen: de remedie tegen blindheid?".

Nieuws

De lichting van de Vlaamse PhD Cup 2021 is bekend. Ontdek de 16 kandidaten hier.

Nieuws

De deadline van de Vlaamse PhD Cup is verstreken, de inzendingen zijn geteld. 56 doctors dingen dit jaar naar een plaatsje in de wedstrijd. Eind augustus maken we de 16 geselecteerden bekend.

Nieuws

Het deelnemersveld van de Vlaamse PhD Cup 2021 oogt opnieuw bijzonder sterk. Ontdek de 56 kandidaten hier.

Nieuws

Hoe leg je complex wetenschappelijk onderzoek uit in mensentaal? Samen met o.a. Radio 1 en Eos daagt SciMingo doctors uit om hun onderzoek in 3 minuten te presenteren.

Nieuws

Koen Wauters, wetenschapsjournalist bij VRT NWS, is de ambassadeur van de Vlaamse PhD Cup. Nu het wetenschapsnieuws al ruim 1 jaar gedomineerd wordt door corona roept hij jonge wetenschappers uit alle disciplines op om met hun onderzoek naar buiten te komen.

Tien tips voor je populariserend artikel
Tips

Wie wil deelnemen aan de Vlaamse PhD Cup wacht bij de inschrijving al meteen een stevige uitdaging: leg je onderzoek uit in een populariserend artikel dat als het ware meteen op de website van EOS kan verschijnen. PhD Cup-coach Ann De Ron zet je op weg met deze tien tips.

Artikel

Het is algemeen bekend dat het winnen van de PhD Cup van een PhD-er een instant-beroemdheid maakt. Maar wist je dat er ook beroemdheden zijn die de omgekeerde weg aflegden en doctoreerden?