Nieuws

Dankzij zijn winst in de PhD Cup 2019 kreeg dr. Jonas Roelens de kans om een videocollege te geven bij de Universiteit van Vlaanderen. Bekijk hier zijn college "Zijn homo's verantwoordelijk voor corona?"

Nieuws

Ontdek hier de 81 kandidaten van de Vlaamse PhD Cup 2020.

Nieuws

De deadline van de Vlaamse PhD Cup is verstreken, de inzendingen zijn geteld: met een totaal van 81 kandidaten kent de wedstrijd een recordeditie. Een jury buigt zich in de zomermaanden over de vele dossiers om 16 deelnemers te selecteren.   

Artikel

Het is algemeen bekend dat het winnen van de PhD Cup van een PhD-er een instant-beroemdheid maakt. Maar wist je dat er ook beroemdheden zijn die de omgekeerde weg aflegden en doctoreerden?

Tien tips voor je populariserend artikel
Tips

Wie wil deelnemen aan de Vlaamse PhD Cup wacht bij de inschrijving al meteen een stevige uitdaging: leg je onderzoek uit in een populariserend artikel dat als het ware meteen op de website van EOS kan verschijnen. Wij zetten je op weg met deze tien tips.

Nieuws

Niemand minder dan wetenschapsjournalist Koen Wauters (VRT NWS) is de ambassadeur van de Vlaamse PhD Cup. Hij daagt doctors uit om hun onderzoek met het publiek te delen. Bekijk de oproepvideo.

Nieuws

De voorbije 2 jaren werden in Vlaanderen liefst 4.254 doctoraatsstudies afgerond. Via deze interactieve visualisatie kan je inzoomen op de doctoraten uit de periode 2009-2019.

Nieuws

In Vlaanderen worden jaarlijks ruim 2.000 doctoraatsstudies afgewerkt. Maar waarover gaan al die onderzoeken? Scriptie vzw gaat via de Vlaamse PhD Cup op zoek naar doctors die hun onderzoek in drie heldere minuten willen uitleggen.

Nieuws

Scriptie vzw wint met de PhD Cup de Wablieft-prijs 2019. Die prijs bekroont elk jaar een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt of anderen aanspoort om dat te doen.

Nieuws

In 2016 kaapte Didier Snoeck de bronzen medaille weg bij de allereerste editie van de Vlaamse PhD Cup met z'n pitch over zelfherstellend beton. Afgelopen week vertelde hij over de voortgang van zijn fascineren onderzoek bij de Universiteit van Vlaanderen en in Interne Keuken op Radio 1. Beluister en bekijk het hier.

Nieuws

De Vlaamse PhD Cup is genomineerd voor de Wablieft-prijs 2019. Met die prijs bekroont het Centrum voor Duidelijke Taal elk jaar een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt of anderen aanspoort om dat te doen. Op 10 december maakt de organisatie in Mechelen bekend wie de prijs wint.

Artikel

Illustrator Arnulf boog zich voor de PhD Cup-finale over de doctoraten van onze finalisten en maakte voor elk van hen een cartoon. Bekijk ze hier

Artikel

Met zijn doctoraat over de vervolging van homoseksuelen in de laatmiddeleeuwse Zuidelijke Nederlanden kroonde Jonas Roelens (UGent) zich tot winnaar van de Vlaamse PhD Cup 2019. Hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs.

Artikel

Op zondag 6 oktober is er de finale van de Vlaamse PhD Cup. U kan het event hier via een livestream volgen.

Artikel

In de finale van de Vlaamse PhD Cup is er slechts plaats voor 8 onderzoekers. Maar ook het toponderzoek van onze andere 8 kandidaten verdient uw aandacht. Lees hier meer over hun onderzoek.