Interviewtraining

Mediaschool


Bezorgt de gedachte aan een tv of radio-interview je knikkende knieën? Dat is best te begrijpen: zonder ervaring kan een interview best intimiderend zijn. Mits een goede voorbereiding ben je volledig gewapend om een interview goed te laten verlopen. In deze sessie onderwerpt Tim Pauwels (VRT NWS)  elke deelnemer aan een kritisch interview en stoomt je zo klaar om je volgend interview vol vertrouwen aan te vatten. 


Tim PauwelsTim Pauwels is een doorgewinterd journalist. In 1997 startte hij op de VRT-nieuwsdienst, waar hij op z’n tweede werkdag, met het overlijden van prinses Diana, al meteen z’n vuurdoop kreeg. Hij werkte onder meer als politiek verslaggever voor Terzake en De Zevende Dag, een programma dat hij van 2014 tot 2017 ook zou presenteren. In recente jaren was hij als de slag als ombudsman van de nieuwsdienst. Sinds 2022 neemt hij een coördinerende rol op binnen de nieuwsredactie. 


Check zeker de VRT NWS-videoreeks ‘Het Cijfer’. In deze korte explainers verschaft Tim Pauwels op kristalheldere wijze duiding bij een opmerkelijk cijfer uit de actualiteit. Mooie inspiratie voor je PhD Cup-pitch!