Katrien Benhalima te gast bij de Universiteit van Vlaanderen

Nieuws

Universiteit van VlaanderenOp 19 februari strijkt de Universiteit van Vlaanderen neer in Leuven. De lezingen gaan er die avond over geld en baby's. Ook PhD Cup-publiekswinnaar Katrien Benhalima is van de partij.  

Bij de jongste editie van de Vlaamse PhD Cup kaapte Katrien Benhalima (UZ Leuven) de publieksprijs weg met haar pitch "Zangerschapsdiabetes beter opsporen". Zwangerschapsdiabetes is de meest voorkomende verwikkeling tijdens de zwangerschap. Het komt ook steeds vaker voor. Katrien Benhalima onderzocht hoe we dit tijdig kunnen opsporen. 

Tijdens de PhD Cup moest ze haar pitch in 3 minuten brengen. Bij de de Universiteit van Vlaanderen krijgt ze 15 minuten om dieper op zwangerschapsdiabetes in te gaan. Verder op het programma staan ook Danny Vanpoucke (UHasselt), Leo Van Hove (VUB), Jo Swinnen (KU Leuven) en Leen Popleu (Uhasselt). Zij bekijken diamant van héél dichtbij, staan stil bij wat de wereldeconomie zonder bier zou zijn en becijferen hoeveel geld er in die economie (lees: de wereld) circuleert.

Heb je interesse om de Universiteit van Vlaanderen bij te wonen? Alle info op www.universiteitvanvlaanderen.be/upcoming-college/over-geld-en-babys/

Warm je hier alvast even op met de 3-minuten-pitch waarmee Katrien Benhalima de publieksprijs van de PhD Cup won: