Vlaamse PhD Cup genomineerd voor de Wablieft-prijs 2019

Nieuws

Logo WablieftDe Vlaamse PhD Cup is één van de 3 kandidaten die kans maken op de Wablieft-prijs 2019. Met die prijs bekroont Wablieft elk jaar een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt of anderen aanspoort om dat te doen. Op 10 december maakt de organisatie in Mechelen bekend wie de prijs wint. 

"Academische taal is vaak ingewikkeld. Daarom is er de Vlaamse PhD Cup. Die laat jonge wetenschappers hun werk voorstellen in eenvoudige taal. De onderzoekers maken hun resultaten dus duidelijk voor iedereen. Zo kan ook het grote publiek het belang ervan inzien," verduidelijkt Wablieft de nominatie. 

Naast de Vlaamse PhD Cup maken ook letterkunstenaar David Troch en Ine Van Wymersch, procureur des Konings bij het parket Halle-Vilvoorde, kans op de prijs. Wie de Wablieft-prijs 2019 wint, wordt bekendgemaakt tijdens een uitreiking op dinsdagavond 10 december in Mechelen. 

"Uiteraard hopen we de prijs te winnen, maar de nominatie op zich is al een erg mooie erkenning voor het werk dat we bij Scriptie vzw leveren om wetenschap -via helder taalgebruik- dichter bij de Vlaming te brengen," aldus Arnaud Zonderman, coördinator van Scriptie vzw.

De winnaar vervoegt de erelijst met namen als Lieven Scheire, Jan Hautekiet en Ann De Craemer, Hendrik Vos en Frank Deboosere.  

Meer over de kandidaten: https://www.wablieft.be/nl/nieuws/kandidaten-wablieft-prijs-zijn-bekend
Meer over de Wablieft-prijs: https://www.wablieft.be/nl/wablieft-prijs