Finale 2023

Finale PhD Cup 2023

Wie wint de Vlaamse PhD Cup 2023? 
Volg de finale op donderdag  19 oktober via de livestream op VRT MAX.

Finale PhD Cup 2023

Donderdag 19 oktober
19u00-21u00

Deuren 18u15


LOCATIE

Vaudeville Theater
Koninginnegalerij 13 
1000 Brussel
Routebeschrijving

PROGRAMMA

  • Presentatie door Koen Wauters (wetenschapsjournalist VRT NWS)
  • 3-minuten-presentaties door de 8 finalisten
  • Lezing "Hoe zelfrijdende voertuigen de wereld zullen veranderen" door dr. Tim De Ceunynck (LRM - UHasselt) 
  • Uitreiking publieksprijs 
  • Bekendmaking top 3 Vlaamse PhD Cup 2023

Via een 3-minuten-presentatie zullen de 8 finalisten de jury moeten zien te overtuigen over hun onderzoek. De jury bestaat dit jaar onder meer uit radiomaker Lieven Vandenhaute (Nieuwe Feiten - Radio 1), Katleen Bracke (hoofdredacteur Universiteit van Vlaanderen) en Raf Njotea (Radio 1 & columnist De Standaard) 

Dr. Tim De Ceunynck - Hoe zelfrijdende voertuigen de wereld zullen veranderen

Op Terhills, aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen, rijden sinds kort de eerste volledig zelfrijdende shuttles van België rond. Het is één van de eerste projecten in Europa waarbij er geen veiligheidssteward aan boord moet blijven en waarbij de voertuigen dus écht helemaal autonoom functioneren. Het is de eerste tastbare stap van een mobiliteitsrevolutie die het potentieel heeft om elk aspect van ons dagelijks leven te veranderen. Van transport en mobiliteit tot stedelijke planning en parkeerbeleid, van economie en tewerkstelling tot ethiek en aansprakelijkheid: de maatschappelijke impact van autonome voertuigen reikt veel verder dan de wegen waarop ze rijden. Mobiliteitsdeskundige dr. Tim De Ceunynck neemt ons in zijn talk mee naar de mobiliteit van de toekomst.

Zal de zelfrijdende auto ervoor zorgen dat verkeersongevallen en files voor eens en voor altijd tot het verleden behoren? Hij vertelt het u op 19 oktober!